RoTool AB väljer Bluerange för sin e-handelssatsning

RoTool AB säljer verktyg för skärande bearbetning från ett antal av världens ledande tillverkare och importerar övervägande delen av sitt sortiment direkt från tillverkarna utan fördyrande mellan-händer, vilket tillsammans med det småländska arvet förklarar RoTools attraktiva prissättning. Hela RoTools produktsortiment, 44 000 artiklar, finns redan idag tillgängliga via e-handelslösningen.

RoTool AB sätter en ära i tillgänglighet och snabba leveranser. Beställningar kan göras såväl på webben som över telefon, e-post och fax 24/7 året om. Välfyllt lager och leveranser 6 dagar i veckan garanterar att kunden aldrig behöver stå utan verktyg eller andra förnödenheter och några exempel på kunder är Bulten Hallstahammar AB, SKF Sverige AB, Saab AB, Gertrag AB, IKV Tools AB, Kinnex Mekaniska AB, Car-O-Liner AB, W-Tools AB, Atlas Copco AB m fl.

”Vi har ett långt samarbete med Bluerange kring digitala tjänster. Vår första e-handelslösning såg sitt ljus redan 1999! Under årens lopp har vi moderniserat och lagt till ny funktionalitet med jämna mellanrum och nu är det dags igen, men den här gången i en större omfattning då vi byter plattform helt och hållet. Vi känner stort förtroende för Bluerange, och är trygga med deras kompetens kring digital marknadsföring, webben och e-handelslösningar så valet av leverantör och samarbetspartner var självklart för oss. Bluerange har från start varit ett stort stöd i vår e-handelssatsning och hjälper oss kontinuerligt med såväl digital som teknisk strategi”, säger Kristofer Rodstedt, RoTools VD.

Magento eCommerce Solutions är en av världens största lösningar för eCommerce med över 200 000 e-handelsplatser med webbplatser som Mom2Mom, Djurfarmacia, Gant, Björn Borg med flera. Magento är en högpresterande och skalbar eCommerce lösning för snabbväxande och stora företag. Plattformen har de integrationsmöjligheter och den flexibilitet ett företag behöver för att skapa en skräddarsydd e-handelslösning för sina unika behov och som hjälper till att driva mer trafik till butiken samt konvertera webbläsare till köpare och öka online-intäkterna.

”Vi är stolta över RoTools förtroende för Bluerange i deras nysatsning på sin e-handel. Vi har lång erfarenhet av såväl strategisk digital marknadsföring som teknisk utveckling och implementation av e-handelssystem och vet vilka utmaningar man står inför. Magento är den ultimata eCommerce-lösningen för att hantera alla de behov som finns i en e-handelslösning. Magento är uppbyggt av öppen källkod och det finns hundratals plugins för enkel och kostnadseffektiv integration med externa logistik-/affärssystem, betalningslösningar, sökmotoroptimering, marknadsföring, mobilanpassning, statistik och mycket mera”, säger Nichlas Melin, VD för Bluerange Sweden AB.

Nichlas Melin, VD
Bluerange Sweden AB
Österängsvägen 2
554 63 JÖNKÖPING
Telefon: +46 36 34 59 02
E-post: nichlas.melin@bluerange.se

Kristofer Rodstedt
RoTool AB
Wadmans Linje 2 B
561 33 HUSKVARNA
Telefon: +46 36 12 47 10
E-post: kristofer@rotool.se