Bluerange lyfter Lomond till molnet och Office 365

Volati-ägda bolaget Lomond Industrier tillhandahåller supportfunktioner inom Lager/ Logistik, IT, Ekonomi och Miljö & kvalitet till sina systerbolag inom affärsområdet Volati Handel.

Volati Handel omsätter totalt sett drygt 2 miljarder kronor och har ca 400 anställda. Företagen inom Volati Handel består av Thomée Gruppen, Habo Gruppen, Kellfri, SørbøIndustribeslag, Miljöcenter och T-Emballage.

”Microsofts molntjänst Office 365 uppfyller de krav vi ställer på en kommunikation och samarbetsplattform. De ska vara drifts-/intrångssäkra, skalbara, kostnadseffektiva och tillgängliga dygnet runt året om från vart som helst. Att Office 365 uppfyller GDPR fullt ut från och med maj 2018 gjorde valet av plattform ännu enklare.
Bluerange fick tidigare i år i uppdrag att hjälpa två av våra mindre bolag, varav ett är lokaliserat i Norge med deras transformation till Office 365. Detta arbete utfördes på distans av Bluerange på ett alldeles eminent sätt och i princip helt utan störningar i vår verksamhet, varför vi har det största förtroende för Bluerange i det fortsatta arbetet med att transformera resterande delar av koncernen till Office 365 under 2018”,

säger IT-avdelningen på Lomond Industrier AB

Office 365 är en komplett molnbaserad kommunikations- och samarbetsplattform som omfattar de bästa verktygen för dagens arbetssätt. I Office 365 kombineras klassledande program som Word, PowerPoint, Excel och Outlook med kraftfulla molntjänster som OneDrive, Skype, SharePoint och Microsoft Teams, vilket ger alla möjlighet att skapa och dela information var som helst med vem som helst på alla enheter.

Några av de viktigaste funktionerna är

  • Användarcentrerad säkerhet – Avancerade verktyg för säkerhet och efterlevnad och från 24 maj 2018 uppfyller tjänsten även GDPR fullt ut. Microsoft respekterar din personliga information. Det är dina data – och de skyddar dem. Microsoft upffyller ISO/IEC 27018, som förbjuder användning av personlig information för reklam eller marknadsföring
  • Skalbarhet –.Office 365 är en skalbar molntjänst med obegränsade resurser som kan följa fluktuationer i er verksamhet. Utnyttja och betala bara för det ni behöver!
  • Kommunikation – Fullständig kommunikation via molnet med Skype för företag. Träffas, ring och skicka textmeddelanden på alla dina enheter med VoIP och PSTN. Engagera dina kunder med Skype i appar och på webbsidor. Minska behovet av resor genom att utnyttja röst-, HD-video- och webbkonferenser. Håll dig uppdaterad om det viktigaste i Outlook med en fokuserad inkorg som synkroniseras mellan enheter.
  • Samarbete – Chattbaserade arbetsytor för moderna team som integrerar människor. Med SharePoint kan du enkelt lagra, synkronisera och dela dokument med personer inom och utanför organisationen.

”Vi tackar ödmjukast för uppdraget och är stolta över Lomonds förtroende för oss som Office 365 partner. Vi har lång erfarenhet och hög kompetens inom såväl uppsättning, som implementation, dataöverföring och förvaltning av molntjänster som Office 365.
I Office 365 erhåller Lomond en tjänst i världsklass för kommunikation och samarbete såvål inom som utom organisationen. Vi använder själva tjänsten fullt ut, vilket ger oss en stor förståelse för funktionerna som vi kan överföra till våra kunder. Vårt koncept Trusted Advisor går ut på att vi alltid skall råda kunden till den bästa och kostnadseffektivaste lösningen med hänsyn till säkerhet, skalbarhet och förvaltning oavsett om lösningen driftas i våra egna datahallar, hos kunden, i molnet eller hos annan 3:e part. Detta är ett koncept som uppskattas mycket av vår kunder”,

säger Nichlas Melin, VD för Bluerange Technologies AB.

Läs mer om Office 365: https://products.office.com/sv-se
Läs mer om Volati AB: https://www.volati.se/
Läs mer om Lomond Industrier: https://www.volati.se/sv/var-verksamhet/handel.aspx