Flexibelt och skalbart

VPS är ett naturligt val för företag som önskar hög flexibilitet och skalbarhet. Prestandan (processorkraft, minne) kan snabbt skalas upp och ned efter behov. Du betalar endast för den kapacitet du utnyttjar.

Minska era driftkostnader

VPS ger stordriftsfördelar som minskar driftkostnader samtidigt som det ger en högre säkerhet och feltolerans jämfört med dedikerad hårdvara.

Grön IT

Virtuella servrar är en viktig del i konceptet Grön IT. Då det krävs avsevärt mindre energi för att driva servrar baserade på virtualiseringsteknik jämfört med fysiska servrar blir klimatpåverkan därför minimal.

Tillämpningar

VPS:er har många användningsområden och kan med fördel användas som till exempel webbserver, e-postserver, filserver och applikationsserver.

Professionell samarbetspartner

Vi kan ta hand om all er serverdrift från våra datahallar. Med Bluerange som outsourcingpartner kan ert företag fokusera på kärnverksamheten och lämna driften i goda händer.

Bluerange har lång erfarenhet av säker webb- och serverhosting. Vi har varit verksamma i branschen sedan 1996 och erbjuder även co-location och dedikerade servrar.

Dedikerad VPS

En dedikerad VPS är ett kostnadseffektivt alternativ till dedikerad server och ett flexibelt alternativ till webbhotell. Kunden har friheten att själv hantera sin server fullt ut.

Flexibelt

Dedikerad VPS innebär att ni som kund, eller tredje part har ansvaret för administration och konfiguration i servern och har friheten att själv kunna installera och ändra servern efter behov och tycke. Vi gör först en grundinstallation och konfigurerar operativsystem och tjänster efter era önskemål.

Dedikerad VPS Basic Standard Advanced
Operativsystem Windows Server/Ubuntu Windows Server/Ubuntu Valfritt
CPU (Intel Xeon E56XX el bättre) 1x vCPU 2x vCPU 1-4x vCPU
RAM 1 GB 2 GB 1-72
Diskutrymme 20 GB 30 GB
IP-adress 1 st 1st
Trafik per månad 100 GB 500 GB
Adminrättigheter
DNS-tjänst
Bevakning Tillägg
Servicenivå/jour SLA 1 SLA 1 SLA 1-3
Snapshots 1 st 1 st valfritt
Daglig backup
Startavgift 995 SEK 995 SEK Offert
Månadskostnad 499 SEK 999 SEK Offert

Tilläggstjänster

Servicenivå 1, ingår utan extra kostnad

Felsökning/åtgärd påbörjas inom 60 minuter efter anmodan eller konstaterat fel under kontorstid. Arbete för felsökning och åtgärder debiteras enligt gällande tjänstevillkor.

Servicenivå 2, 690 kr/mån

Felsökning/åtgärd påbörjas efter anmodan eller konstaterat fel inom 30 minuter under kontorstid och inom 60 minuter all övrig tid, dygnet runt, året runt. Arbete för felsökning och åtgärder debiteras enligt gällande tjänstevillkor.

Servicenivå 3, 1490 kr/mån

Felsökning/åtgärd påbörjas efter anmodan eller konstaterat fel inom 15 minuter under kontorstid och inom 30 minuter all övrig tid, dygnet runt, året runt. Arbete för felsökning och åtgärder debiteras enligt gällande tjänstevillkor.

Managed VPS

Managed VPS innebär att vi tar totalansvar för er serverlösning avseende såväl hårdvara som mjukvara, installationer, konfiguration, bevakning, backup etc.

Flexibelt

Managed VPS är det perfekta alternativet för er som vill överlåta allt som har med drift och underhåll att göra till oss. Vi hjälper er med allt från planering till driftsättning av alla typer av lösningar. Vi övervakar er server och våra professionella drifttekniker är ständigt beredda att rycka in vid problem.

HÅRDDISKKRASCH, STÖLD OCH VIRUS

Är du säker på att ert skydd av viktiga filer fungerar? Tänk efter vad förlusten av bara en dags information skulle kosta ditt företag i tid, pengar och irritation.

Med vår lösning för backup kan du sluta oroa dig för förlorad data på grund av t ex den mänskliga faktorn, datorkrascher eller virusangrepp!

SÄKERT OCH ENKELT!

Vår tjänst för säkerhetskopiering innebär att dina filer skickas via en säker och krypterad förbindelse till våra backupservrar. Vi tar dessutom extra kopior i våra system för att ytterligare höja säkerhetsgraden. Garanterat säkert och tryggt!

För att använda tjänsten krävs endast en programvara och en internetanslutning (t ex ADSL). Vi går tillsammans med er igenom förutsättningarna; vilken data/mappar som skall kopieras samt hur ofta kopiering skall ske. Därefter installerar och konfigurerar vi programvaran på plats hos er.

Kopieringen sker utan att du behöver bekymra dig för bandbyten, extra hårddiskar, bärbara minnen eller andra medier. Du slipper all omständig hantering och backupen sköts helt automatiskt!

KRAV FRÅN FÖRSÄKRINGSBOLAG

Företag och myndigheter som försäkringsbolag, revisionsbolag, skattemyndigheten etc rekommenderar att all förvaring av säkerhetskopior ska ske utanför det egna företaget på ett brand- och stöldsäkert sätt.

Ett flertal försäkringsbolag lämnar INGEN ersättning för merkostnad och avbrottsskada till följd av skada på datamedia och information, dvs har du inte en återställningsbar säkerhetskopia kan det stå dig dyrt.

Med vår tjänst behöver du inte tänka mer på backup – Vi sköter det åt dig!

TEKNIK & SÄKERHET BACKUP ONLINE

Här går vi igenom viktiga delar kring tekniken och säkerheten för vår lösning Backup Online. Har du ytterligare frågor är du varmt välkommen att kontakta oss!

Programvara

Vår lösning för Backup Online baseras på TSM – Tivoli Storage Manager från IBM. TSM är marknadsledande när det gäller lagring och återläsning av data.

Inkrementell backup

Säkerhetskopieringen sker inkrementellt vilket innebär att bara nya filer och filer som ändrats sedan förra backupen kopieras. Med inkrementell backup sker ingen dubbellagring och bandbreddsbehovet blir minsta möjliga.

Typer av data

Lösningen har stöd för backup av de allra flesta plattformar och programvaror. Till exempel MS SQL Server, MS Exchange Server, Lotus Notes, Oracle SQL och MySQL.

Policyhantering

Vi anpassar alltid backupen efter era önskemål och behov. Vilken data skall kopieras? Hur ofta? Hur många versioner av datan skall sparas? Hur länge?

Kryptering

Den data som kopieras till oss krypteras för högsta möjliga säkerhet vid överföring och lagring.

Loggning och rapportering

All intressant data om själva backupen lagras hos oss och som kund får du daglig rapportering via e-post om senaste backupen. Hur många filer kopierades? Hur stor datamängd kopierades och hur stor är den totala datamängden (som vi debiterar efter) etc.

Restore av filer

Ni får via er klientapplikation ett enkelt gränssnitt för att på egen hand kunna återskapa filer.

Innehåll
Backup av filer
Backup för SQL-server
Backup för Exchange Server
Backup öppna filer
Inkrementell backup
Välj vilket data du vill säkra
Välj antal versioner
Arkivering
Kryptering
Enkel administration
Rapportering via e-post
Support
PRIS

Priset baseras på det totala utrymmet som backupen upptar i vår centrala lagringslösning. Månadskostnad och paketstorlekar ser du nedan. Har ni större behov eller frågor? Kontakta oss! för förstudie och offert!

Storlek Pris
25 GB 199 SEK
50 GB 349 SEK
100 GB 599 SEK
250 GB 1 199 SEK
750 GB 2 499 SEK
1 000 GB 2 999 SEK
* Startavgift tillkommer

Office365 (Exchange, SharePoint, Skype för företag, Office ProPlus)

Vi rekommenderar dig att välja Microsoft® Office 365 för ditt företag. Office 365 omfattar ett antal molntjänster som kopplar ihop Microsoft Office med webbplatser för dokumentdelning, snabbmeddelanden, webbkonferenser och Exchange Online, den ledande e-postlösningen för företag med 50 GB inkorg och inbyggt antivirus- och skräppostskydd. Men hur kan det hjälpa dig?

Arbeta hur och var du vill

”Många sitter hemma eller ute hos kund och arbetar. Därför är det praktiskt med molnbaserade tjänster. De är tillgängliga och underlättar för alla.”

 • Säker, enkel inloggning för åtkomst till e-post, dokument, kontakter och möten utan VPN
 • Fungerar med Windows® Phone, iPhone, BlackBerry och Android
 • Fungerar på nästan alla enheter med Internet Explorer®, Firefox, Safari eller Chrome

Alltid online, alltid säker

”Det bästa är att jag kan känna mig trygg. Det är skönt att någon annan tar hand om allt det praktiska.”

 • SLA-avtal med garanterad drifttid på 99,9 procent och pengarna tillbaka-garanti
 • Senaste antivirus- och skräppostskyddet
 • Geografiskt spridda datacenter med förstklassig teknik för säkerhetskopiering och återställning

Full kontroll

”Tekniken blir alltmer avancerad. Utan Office 365 hade vi behövt vara fler för att hänga med.”

 • IT-support via telefon dygnet runt
 • Rollbaserad åtkomstkontroll till känsliga dokument
 • En användarvänlig och stabil kontrollpanel för alla webbtjänster

Spara din IT-Budget till de viktiga projekten

”De kostnadsbesparingar som en molnbaserad lösning innebär räcker för att välja Office 365.”

 • Förutsägbara månadskostnader
 • Inga infrastruktursinvesteringar
 • Betala bara för de tjänster du behöver

Teknik & Säkerhet

Microsoft strävar efter att vara en ledare inom branschen vad gäller sekretess, säkerhet och efterlevnadsarbete. Genom att fokusera på följande principer kan vi arbeta konsekvent och proaktivt för att förtjäna ditt förtroende.

Din integritet är viktig

Dina data tillhör dig. Microsoft säker inte igenom e-post och dokument för att skapa marknadsföringsprodukter. Läs mer (Microsoft.com).

Oberoende verifierat

Microsoft Office 365 uppfyller branschstandarder i världsklass, bland annat ISO-27001, EU:s modellklausuler, HIPAA-BAA och FISMA, och det har kontrollerats av tredje parts revision. Läs mer (Microsoft.com).

Ledande inom transparens

Office 365-kunder vet var större Office 365-datacenter är placerade, vilka som har åtkomst till data och under vilka omständigheter åtkomst kan behövas till dessa data. Läs mer.

Obevekligt när det gäller säkerhet

Med mer än 15 års erfarenhet av datasäkerhet online införlivar Microsoft säkerhetsaspekten i hela utvecklingscykeln, och övervakar proaktivt Office 365-tjänsten efter skadliga beteenden. Läs mer.

Om du vill veta mer om sekretess och säkerhet på Microsoft kan du läsa de här dokumenten. Där hittar du Microsofts svar på frågor från Cloud Security Alliance för kunder som söker en molnleverantör. Se hela listan med produkter som omfattas av innehållet i Säkerhetcenter.

AFFÄRSKRITISK IT KRÄVER SNABB HJÄLP

Att få snabb hjälp med IT är ofta inte så självklart som man kan tro. En myriad av system, leverantörer, garantiavtal och kontaktpersoner kan ställa höga krav på företags egen förmåga att lösa IT-relaterade problem.

Med Bluerange Support är du i goda händer. Vi finns tillgängliga för dig och din personal med all vår samlade expertis inom IT. Du når oss via en och samma kontaktfunktion, oavsett vad ditt ärende gäller.

Mer om vår support

Innehåll alt 1 alt 2
Max antal användare obegrändat obegränsat
Storlek på postlådor 50 GB 50 GB
Stöd för Outlook
Webbaserad åtkomst
Delad kalender och delade kontakter
Appar för Outlook
Säkerhet
Lokalt arkiv
Orginal arkiv
Obegrändsat lagringsutrymme
Röstbrevlåda i mailkorgen
Skydd mot dataförlust (DLP)
Pris per användare och månad 35,00 SEK 69,90 SEK

Läs mer om de olika abonnemangen på microsoft.com

Vi erbjuder Office 365 Business

Innehåll Business Essentials Business Business Premium
Max antal användare 300 st 300 st 300 st
Hela, installerade Office-program
Office för surfplattor
Office Online
Lagra och dela filer online
E-post3 i affärsklass
Obegränsade onlinemöten
Intranätplats för arbetsgrupper
Sociala nätverk
Pris per användare och månad 43,70 SEK 90,50 SEK 109,20 SEK

Läs mer om de olika abonnemangen på microsoft.com

Vi erbjuder Office 365 Enterprise

Innehåll Enterprise E1 ProPlus Enterprise E3
Max antal användare Obegränsat Obegränsat Obegränsat
Hela, installerade Office-program
Office för surfplattor
Office för smartphones
Office Online
Lagra och dela filer online
E-post3 i affärsklass
Obegränsade onlinemöten
Intranätplats för arbetsgrupper
Sociala nätverk
Anpassad sökning och identifiering
Företagshantering av program
Business Intelligence-funktioner
Anpassad sökning och identifiering
Pris per användare och månad 69,90 SEK 131,60 SEK 203,80 SEK

Läs mer om de olika abonnemangen på microsoft.com

Infrastructure Management, IM

IT-infrastrukturen är numera ryggraden i många verksamheter där kritiska affärsapplikationer ständigt måste vara tillgängliga. Det handlar till exempel om standardisering, om att enklare styra och prioritera kapacitet samt om att använda sig av rätt teknik för att leverera rätt tjänst till önskad plats. Allt samtidigt som kostnader skall minskas, kvalitet höjas och högsta säkerhet vara i ständigt fokus.

Bluerange Bphast [bifɑːst]

Vår tjänst Bluerange Bphast (Business Process Hosting And Surveillance Tool) tillför en helt ny dimension till arbetet med drift, underhåll och övervakning av IT-miljöer och innehåller alla verktyg som behövs för att få full kontroll över er IT-miljö. Tjänsten ger en stabilare drift och minimerar onödiga driftstopp på grund av kapacitetsproblem genom kontinuerlig övervakning.

Läs mer om Bphast i vårt produktblad »

Innehåll Brons Silver Guld Platinum
Antivirus/Antispam (central managering/övervakning)
Fjärrsupport – DirectConnect Anywhere
Övervakning IT-infrastruktur (hård-/mjukvara)
 • Klient (pc, Linux, Mac)
 • Server (pc, Linux)
 • Nätverk (brandvägg, router, skrivare…)
 • Rapportering (driftstatus, prestanda, larm…) antivirus
  Remote management (scripting, software distribution) begränsad
  Larmhantering (enligt separat avtal)
  Inventering IT-infrastruktur (hård-/mjukvara, garanti)
  Automatisering av åtgärder för återkommande incidenter/fel
  Automatiserad patchhantering (normalt >1 gång/vecka)
 • Microsoft/Windows mjukvara (security, critical, m fl)
 • 3:parts mjukvaror (t ex Java, Flash, Chrome, Firefox…)
 • Fastpris – Server, klienter, nätverk (enligt separat avtal)
 • Leverans, installation, underhåll och hyra av hårdvara
 • Microsoft Windows OS & Office, standard 3:parts
 • Garanti och allriskförsäkring 3 år (0 kr i självrisk)
 • Pris, kr/mån (klient/nätverk/server) 49/19/49 SEK 79/79/189 SEK 129/-/639 SEK offert

  AFFÄRSKRITISK IT KRÄVER SNABB HJÄLP

  Att få snabb hjälp med IT är ofta inte så självklart som man kan tro. En myriad av system, leverantörer, garantiavtal och kontaktpersoner kan ställa höga krav på företags egen förmåga att lösa IT-relaterade problem.

  Med Bluerange Support är du i goda händer. Vi finns tillgängliga för dig och din personal med all vår samlade expertis inom IT. Du når oss via en och samma kontaktfunktion, oavsett vad ditt ärende gäller.

  MER OM VÅR SUPPORT

  CO-LOCATION, PRISER OCH SPECIFIKATIONER

  Med vår co-locationtjänst har ni fortfarande full kontroll över era servrar samtidigt som de hamnar i en optimal miljö, med många fördelar såsom reservkraft, skalskydd, släckgas, klimatsmart kyla/el mm.

  Co-location
  Formfaktor 1 HE (U)
  Extra höjdenheter (U) Tillägg
  Trafik per månad 100 GB
  IP-adress 1 st (extra vid behov)
  Brandvägg (eget DMZ)
  Backup Tillägg
  Bevakning Tillägg
  Servicenivå (SLA) SLA 1
  Startavgift 1 495 SEK
  Månadskostnad 695 SEK

  Serviceavtal

  IT-drift är inte bara teknik. Hos oss får du alltid personlig service. Vi har jourverksamhet dygnet runt och bemannad helpdesk på kontorstid. Olika nivåer på serviceavtal (SLA) kan tecknas beroende på krav och önskemål.

  Servicenivå 1, ingår utan extra kostnad

  Felsökning/åtgärd påbörjas inom 60 minuter efter anmodan eller konstaterat fel under kontorstid. Arbete för felsökning och åtgärder debiteras enligt gällande tjänstevillkor.

  Servicenivå 2, 690 kr/mån

  Felsökning/åtgärd påbörjas efter anmodan eller konstaterat fel inom 30 minuter under kontorstid och inom 60 minuter all övrig tid, dygnet runt, året runt. Arbete för felsökning och åtgärder debiteras enligt gällande tjänstevillkor.

  Servicenivå 3, 1490 kr/mån

  Felsökning/åtgärd påbörjas efter anmodan eller konstaterat fel inom 15 minuter under kontorstid och inom 30 minuter all övrig tid, dygnet runt, året runt. Arbete för felsökning och åtgärder debiteras enligt gällande tjänstevillkor.

  DATAHALLAR

  Datahallar är en mycket viktig del av samhällets infrastruktur då allt fler företag och organisationer väljer att lägga ut driften av sin IT på externa leverantörer. Bluerange har lång erfarenhet av serverdrift och egen toppmodern datahall. Några av nyckelfaktorerna listas nedan.

  Säkerhet

  Inbrottssäkra lokaler, med kameraövervakning och direktlarm till säkerhetsföretag. Brandsäkert med brandklassade utrymmen och automatisk släckanläggning.

  Strömförsörjning

  Redundant strömförsörjning med UPS och dubbla reservkraftsaggregat med diesel.

  Internetaccess

  Dubbla internetförbindelser från olika leverantörer

  Backup

  Backup sker alltid till annan datahall på geografiskt skild plats. Läs gärna mer om vår tjänst Backup Online.

  Leverantörer

  Vi använder oss av välkända leverantörer för all teknisk utrustning i våra datahallar.

  Klimatsmart

  Vår datahall kyls med fjärrkyla som produceras ur Vätterns kalla vatten. För att reducera vår egen klimatpåverkan har Bluerange länge nyttjat virtualiseringsteknik. Med hjälp av virtualisering får vi plats med fler servrar på samma hårdvara och kan därmed öka nyttjandegraden och effektiviteten i vår datahall. Läs gärna mer om vårt arbete med grön it.

  GRÖN IT

  Bluerange har inte bara en utav de modernaste datahallarna i landet, utan även en av de klimatvänligaste!

  Elförbrukning

  Datahallar förbrukar mycket el. Idag kommer ungefär lika mycket av världens koldioxidutsläpp från IT som från flyget. Målsättningen med Grön IT är att på olika sätt minska energiförbrukningen i datahallen, t ex genom servervirtualisering, energiåtervinning och andra tekniker som minskar energiförbrukningen.

  Fjärrkyla och fjärrvärme

  Vår datahall kyls med fjärrkyla som produceras ur Vätterns kalla vatten.

  Värmeenergin som alstras i datahallen återvinns och blir till fjärrvärme som värmer bostäder. Återvinningen av värmeenergin i kombination med en högeffektiv kylning innebär en minimal klimatpåverkan. Därför kan både vi och ni kunder känna ett gott samvete för klimatet.

  Klimatsmart IT med virtualisering!

  För att reducera vår egen klimatpåverkan har Bluerange sedan 2004 flitigt nyttjat virtualiseringsteknik. Med hjälp av virtualisering får vi plats med fler servrar på samma hårdvara och kan därmed öka nyttjandegraden och effektiviteten i vår datahall.

  Förutom en minskad klimatpåverkan bidrar det även till en högre tillgänglighet för våra tjänster.

  AFFÄRSKRITISK IT KRÄVER SNABB HJÄLP

  Att få snabb hjälp med IT är ofta inte så självklart som man kan tro. En myriad av system, leverantörer, garantiavtal och kontaktpersoner kan ställa höga krav på företags egen förmåga att lösa IT-relaterade problem.

  Med Bluerange Support är du i goda händer. Vi finns tillgängliga för dig och din personal med all vår samlade expertis inom IT. Du når oss via en och samma kontaktfunktion, oavsett vad ditt ärende gäller.

  MER OM VÅR SUPPORT

  Och Bluerange har inte bara en utav de modernaste datahallarna i landet, utan även en av de klimatvänligaste!

  Vad innebär dedikerad?

  Dedikerad server innebär att hårdvaran är helt tillägnad er som kund. Detta jämfört med virtuell server (VPS) där hårdvaruresurserna delas mellan flera kunder med virtualiseringsteknik. Dedikerad server är lämpligt om t ex prestandakraven är höga eller om en dedikerad hårdvara krävs av andra orsaker.

  Vi hjälper dig

  Vi hjälper till att dimensionera servern efter era behov och önskemål. Vi står för grundinstallation av servern med valfritt operativsystem. Övrig installation/konfiguration kan du som kund välja att göra själv eller överlåta på oss.

  Paketalternativ

  Vi hjälper till att dimensionera servern efter era behov och önskemål. Vi står för grundinstallation av servern med valfritt operativsystem. Övrig installation/konfiguration kan du som kund välja att göra själv eller överlåta på oss.

  Nedan finner du exempel på ett par vanliga konfigurationer samt vad som ingår.

  InnehållPaket 1Paket 2
  HårdvaraDell PowerEdge R310Dell PowerEdge R410
  Processor1x Quad Core 2-3 GHz1x Quad Core 2-3 GHz
  Minne4 GB8 GB
  Hårddisk2x 250 GB SATA (RAID1) 2x 300 GB SATA (RAID1)
  OperativsystemWindows Server 2016Windows Server 2016
  IP-adress1 st (extra vid behov)1 st (extra vid behov)
  Trafik per månad100 GB500 GB
  Brandvägg (eget DMZ)
  BackupTilläggTillägg
  Servicenivå (SLA)SLA 1SLA 1
  Startavgift1 495 SEK1 495 SEK
  Månadskostnad1 495 SEK1 495 SEK

  Serviceavtal

  IT-drift är inte bara teknik. Hos oss får du alltid personlig service. Vi har jourverksamhet dygnet runt och bemannad helpdesk på kontorstid. Olika nivåer på serviceavtal (SLA) kan tecknas beroende på krav och önskemål.

  Servicenivå 1, ingår utan extra kostnad

  Felsökning/åtgärd påbörjas inom 60 minuter efter anmodan eller konstaterat fel under kontorstid. Arbete för felsökning och åtgärder debiteras enligt gällande tjänstevillkor.

  Servicenivå 2, 690 kr/mån

  Felsökning/åtgärd påbörjas efter anmodan eller konstaterat fel inom 30 minuter under kontorstid och inom 60 minuter all övrig tid, dygnet runt, året runt. Arbete för felsökning och åtgärder debiteras enligt gällande tjänstevillkor.

  Servicenivå 3, 1490 kr/mån

  Felsökning/åtgärd påbörjas efter anmodan eller konstaterat fel inom 15 minuter under kontorstid och inom 30 minuter all övrig tid, dygnet runt, året runt. Arbete för felsökning och åtgärder debiteras enligt gällande tjänstevillkor.

  Datahallar

  Datahallar är en mycket viktig del av samhällets infrastruktur då allt fler företag och organisationer väljer att lägga ut driften av sin IT på externa leverantörer. Bluerange har lång erfarenhet av serverdrift och egen toppmodern datahall. Några av nyckelfaktorerna listas nedan.

  Säkerhet

  Inbrottssäkra lokaler, med kameraövervakning och direktlarm till säkerhetsföretag. Brandsäkert med brandklassade utrymmen och automatisk släckanläggning.

  Strömförsörjning

  Redundant strömförsörjning med UPS och dubbla reservkraftsaggregat med diesel.

  Internetaccess

  Dubbla internetförbindelser från olika leverantörer

  Backup

  Backup sker alltid till annan datahall på geografiskt skild plats. Läs gärna mer om vår tjänst Backup Online.

  Leverantörer

  Vi använder oss av välkända leverantörer för all teknisk utrustning i våra datahallar.

  Klimatsmart

  Vår datahall kyls med fjärrkyla som produceras ur Vätterns kalla vatten. För att reducera vår egen klimatpåverkan har Bluerange länge nyttjat virtualiseringsteknik. Med hjälp av virtualisering får vi plats med fler servrar på samma hårdvara och kan därmed öka nyttjandegraden och effektiviteten i vår datahall. Läs gärna mer om vårt arbete med grön it.

  Grön IT

  Bluerange har inte bara en utav de modernaste datahallarna i landet, utan även en av de klimatvänligaste!

  Elförbrukning

  Datahallar förbrukar mycket el. Idag kommer ungefär lika mycket av världens koldioxidutsläpp från IT som från flyget. Målsättningen med Grön IT är att på olika sätt minska energiförbrukningen i datahallen, t ex genom servervirtualisering, energiåtervinning och andra tekniker som minskar energiförbrukningen.

  Fjärrkyla och fjärrvärme

  Vår datahall kyls med fjärrkyla som produceras ur Vätterns kalla vatten.

  Värmeenergin som alstras i datahallen återvinns och blir till fjärrvärme som värmer bostäder. Återvinningen av värmeenergin i kombination med en högeffektiv kylning innebär en minimal klimatpåverkan. Därför kan både vi och ni kunder känna ett gott samvete för klimatet.

  Klimatsmart IT med virtualisering!

  För att reducera vår egen klimatpåverkan har Bluerange sedan 2004 flitigt nyttjat virtualiseringsteknik. Med hjälp av virtualisering får vi plats med fler servrar på samma hårdvara och kan därmed öka nyttjandegraden och effektiviteten i vår datahall.

  Förutom en minskad klimatpåverkan bidrar det även till en högre tillgänglighet för våra tjänster.

  Affärskritisk IT kräver snabb hjälp

  Att få snabb hjälp med IT är ofta inte så självklart som man kan tro. En myriad av system, leverantörer, garantiavtal och kontaktpersoner kan ställa höga krav på företags egen förmåga att lösa IT-relaterade problem.

  Med Bluerange Support är du i goda händer. Vi finns tillgängliga för dig och din personal med all vår samlade expertis inom IT. Du når oss via en och samma kontaktfunktion, oavsett vad ditt ärende gäller.

  Mer om vår support

  Sök och registrera domännamn

  Sök efter lediga domänamn.
  För toppdomäner enligt nedan, genomförs registrering snarast.

  För övriga toppdomäner som inte finns i nedanstående tabell återkommer vi med pris innan beställning genomförs.

  ToppdomänNyregistreringFörnyelse
  .se195 SEK/år 1250 kr/år
  .nu250 SEK/år 1250 SEK/år
  .eu150 SEK/år 1240 SEK/år
  .com180 SEK/år 1240 SEK/år
  .net160 SEK/år 1250 SEK/år
  .org180 SEK/år 1260 SEK/år
  .info160 SEK/år 1260 SEK/år
  .biz180 SEK/år 1260 SEK/år

  Är du på jakt efter domännamn under någon annan toppdomän?

  Vi kan oftast hjälpa till, kontakta oss!

  KONTAKTA OSS

  INFORMATION VID REGISTRERING AV DOMÄNNAMN

  Nedanstående är sådant som kan vara bra att veta för dig som skall registrera ett eller flera domännamn genom oss.

  DU/NI ÄGER SJÄLVA DOMÄNNAMNET

  Alla domännamn som registreras genom Bluerange blir registrerade i respektive kunds namn. Man har som kund till Bluerange full kontroll över sitt/sina domännamn och möjlighet att ändra samtliga uppgifter rörande domännamnet.

  DNS/NAMNSERVRAR

  För att peka om en domän till oss, ange följande namnservrar.

  ns1.bluerange.se
  ns2.bluerange.se
  ns3.bluerange.com

  Önskar du hjälp med ompekningen? Kontakta vår support!

  Affärskritisk IT kräver snabb hjälp

  Att få snabb hjälp med IT är ofta inte så självklart som man kan tro. En myriad av system, leverantörer, garantiavtal och kontaktpersoner kan ställa höga krav på företags egen förmåga att lösa IT-relaterade problem.

  Med Bluerange Support är du i goda händer. Vi finns tillgängliga för dig och din personal med all vår samlade expertis inom IT. Du når oss via en och samma kontaktfunktion, oavsett vad ditt ärende gäller.

  Mer om vår support

  ABONNEMANGSFORM

  Autoförnyelse

  Domänen förnyas automatiskt med angivet intervall, för närvarande 1 år.
  Kunden måste aktivt meddela att domänen skall avslutas senast 90 dagar innan nästa period börjar.

  Tidsbegränsad

  Domänen registreras för en tidsbegränsad period om 12 eller 5 år, varefter den löper.
  KUNDEN måste aktivt, senast 90 dagar innan perioden löper ut, begära en förlängning för att domänen skall förnyas.

  DOMÄNHANTERING

  6.1. LEVERANTÖREN ansvarar inte för att KUNDENS sökta domännamn blir godkänt eller för eventuella kostnader som kan tillkomma om domännamnsansökan avslås.

  6.2. Om delegering av domännamn från annan operatör tar längre tid än överenskommen leveranstid och dröjsmålet beror på annan än LEVERANTÖREN, är KUNDEN inte berättigad till ersättning.

  6.3. Vid AUTOFÖRNYELSE åtar sig LEVERANTÖREN att automatisk förlänga domännamns-registreringen med en ny period motsvarande period som löper ut. Har INTE KUNDEN i tid enligt gällande villkor, skriftligen, sagt upp domänen är KUNDEN skyldig att betala för förnyelsen.

  6.4 För domäner som registreras UTAN AUTOFÖRNYELSE bevakar under normala omständigheter LEVERNATÖREN förfallodatum för KUNDENS domännamn och delger KUNDEN påminnelse om förnyelse, för närvarande i form av e-postutskick. LEVERANTÖREN garanterar dock inte att denna information når KUNDEN. KUNDEN ansvarar själv för att säkerställa att faktura eller annan information når KUNDEN så att betalning kan ske innan domännamnets förfallodatum.

  Avtal

  För registreringstjänster gäller följande villkor:

  Beställ direkt om du är klar över vilken abonnemangsform du vill ha.

  JÄMFÖR VÅRA OLIKA ABONNEMANGSFORMER

  Här kan du jämföra våra webbhotellpaket och välja det som passar ert företag bäst.

  InnehållLightStandardStandard ASP.NETWordPress+
  Antal webbplatser  25 st50 st50 st100 st
  Webbutrymme 50 GB100 GB100 GB200 GB
  Trafik 500 GB1 000 GB1 000 GB2 000 GB
  ASP.NET
  PHP 
  MySQL 25 st50 st50 st100 st
  MS SQL1 st1 st1 st
  Antivirus1
  Support
  Daglig backup
  SSL2
  Redirects50 st100 st100 st100 st
  DNS-hantering
  Kontrollpanel
  WP One Click
  Centraliserad övervakning 24/7
  Utökad funktionalitet
  Översyn och rapport av site 1gång/år
  Utbildning (1h)
  Färdiga responsivt teman
  Uppdateringsskydd
  Google Analytics
  Noga utvalda plugins3
  – Formulär
  – Bildgalleri
  – Bildspel
  – Antispam
  – Utökad säkerhet (mot intrång och malware)
  – Flerspråksstöd
  – Utökade SEO-möjligheter
  Säkerhet
  Säkerhetscertifikat vid lansering
  Pris per månad99 kr199 kr199 kr399 kr

  Microsoft Office 365

  Vi rekommenderar dig att välja Microsoft® Office 365 för ditt företag. Office 365 omfattar ett antal molntjänster som kopplar ihop Microsoft Office med webbplatser för dokumentdelning, snabbmeddelanden, webbkonferenser och Exchange Online, den ledande e-postlösningen för företag med 50 GB inkorg och inbyggt antivirus- och skräppostskydd.

  Läs mer om Office 365

  Affärskritisk IT kräver snabb hjälp

  Att få snabb hjälp med IT är ofta inte så självklart som man kan tro. En myriad av system, leverantörer, garantiavtal och kontaktpersoner kan ställa höga krav på företags egen förmåga att lösa IT-relaterade problem.

  Med Bluerange Support är du i goda händer. Vi finns tillgängliga för dig och din personal med all vår samlade expertis inom IT. Du når oss via en och samma kontaktfunktion, oavsett vad ditt ärende gäller.

  Mer om vår support

  1 Gäller endast om din webbplats finns i kontrollpanelen, om inte kontakta oss så hjälper vi dig att flytta webbplatsen. 2 Gäller endast så länge som Let’s Encrypt erbjuder kostnadsfria licenser. 3 Tilläggen kan variera beroende på ditt behov.

  FIBER MED BLUERANGE

  Med Bluerange som er leverantör får ni en snabb, stabil och pålitlig internetanslutning och en lokal partner med hög tillgänglighet och bemannad support. Vi har ett gäng duktiga konsulter som gärna hjälper er med installation och konfiguration av säkra nätverk.

  Bluerange har egen BGP vilket ger redundans ut mot internet och är dubbelt så bra för er som kund. BGP innebär dubbla förbindelser med två helt oberoende operatörer vilket minimerar risken för eventuella nedtider och stillestånd. 

  #BILLIGFIBER

  Gäller alla våra hastigheter

  • Bindning 0 månader: 1 månad utan kostnad
  • Bindning 12 månader: 15% rabatt (motsv 2 månader utan kostnad)
  • Bindning 24 månader: 25% rabatt (motsv 6 månader utan kostnad)

  FAST ANSLUTNING FÖR FÖRETAG MED HÖGA KRAV PÅ KAPACITET OCH TILLGÄNGLIGHET.

  Bandbredd (Mbit/s) upp/ned : 10/10

  Servicenivå: SLA1

  Publik IP: 1 st

  Tillgänglighet: > 99.5%

  Support i världsklass

  Egen BGP med dubbla förbindelser ut mot internet.

  Basinformation Pris/villkor
  Startpris 2 500 SEK*
  Månadspris 845 SEK/mån
  Uppsägningstid 3 mån
  Bindningstid 0 mån

  *Eventuell anslutningavgift till stadsnätet tillkommer.

  Alla priser exkl moms.

  FAST ANSLUTNING FÖR FÖRETAG MED HÖGA KRAV PÅ KAPACITET OCH TILLGÄNGLIGHET.

  Bandbredd (Mbit/s) upp/ned : 30/30

  Servicenivå: SLA1

  Publik IP: 1 st

  Tillgänglighet: > 99.5%

  Support i världsklass

  Egen BGP med dubbla förbindelser ut mot internet.

  Basinformation Pris/villkor
  Startpris 2 500 SEK*
  Månadspris 1 190 SEK/mån
  Uppsägningstid 3 mån
  Bindningstid 0 mån

  *Eventuell anslutningavgift till stadsnätet tillkommer.

  Priser exkl moms.

  FAST ANSLUTNING FÖR FÖRETAG MED HÖGA KRAV PÅ KAPACITET OCH TILLGÄNGLIGHET.

  Bandbredd (Mbit/s) upp/ned : 100/100

  Servicenivå: SLA1

  Publik IP: 1 st

  Tillgänglighet: > 99.5%

  Support i världsklass

  Egen BGP med dubbla förbindelser ut mot internet.

  Basinformation Pris/villkor
  Startpris 2 500 SEK*
  Månadspris 1 590 SEK/mån
  Uppsägningstid 3 mån
  Bindningstid 0 mån

  *Eventuell anslutningavgift till stadsnätet tillkommer.

  Priser exkl. moms

  SEO = Search engine optimization, sökords optimering är mycket mer än bara genomtänkta ord och meningar på er hemsida. Det är allt ifrån hemsidans uppbyggnad, tekniska plattform, UX (Användarupplevelse) länkstrukturer, in-och utlänkar, storlek på bilder, taggar, sitemap med mera.

  För ett B2B företag, så är i 9 fall av 10 en SEO anpassad hemsida den absolut viktigaste plattformen för tillväxt- och leads- generering.

  När vi SEO optimerar en hemsida så gör vi det i steg. Det första steget är alltid att se till att det tekniska på hemsidan är 100% optimerat. När vi inte längre kan optimera hemsidan rent tekniskt så går vi över till SEO Copy/text, att först börja arbeta med text på en SEO icke tekniskt optimerad hemsida är som att kasta pärlor åt svinen.

  Nyfiken på att veta mer om hur vi kan få Ert företag att bli mer lönsamt genom ordentligt SEO arbete?

  Kontakta oss så berättar vi mer.

  I samband med att vi får förfrågningar om att skapa hemsidor, hjälpa till med sökmotoroptimering med mera så märker vi att uppfattningen av en webbplats funktion varierar sig från företag till företag.

  De flesta företag har en webbplats för att åstadkomma något, sälja en produkt, få bättre jobbansökningar eller varumärkesbyggande. Men oavsett vad målet med hemsidan är så det egentligen bara en del av en stor kaka. Utan en tydlig varumärkesstrategi risker du att bli otydlig i ditt varumärkeslöfte. Utan trafikdrivande marknadsföring får du inte så många besökare till din webbplats och utan strategi och verktyg för att fånga upp besökaren riskerar du att få för lite värde av din hemsida.

  Om du tar ett steg tillbaka och funderar på vilken funktion din hemsida har i din digitala kommunikation. Då inser du snart att hemsidan ingår i din potentiella kunds resa. Särskilt om ditt företag erbjuder en komplex produkt eller tjänst med lite längre säljcykler.

  Din webbplats är en stor del av ditt varumärke, din strategi och din marknadsföring. Om du inte ser denna helhet så riskerar du att ”sminka en gris” utan att det ger dig den önskade effekten.

  Vi kan modern B2B digital marknadsföring

  Det är alltid lättare att marknadsföra sig som ett stort företag med en massiv budget, men hur gör man som SMB företag för att få så mycket marknadsföringseffekt som möjligt ur en mindre budget? Det är precis detta som är utmaningen med marknadsföringen idag och det är precis detta som vi på Bluerange har vår spetskompetens inom. Hur man som B2B företag kan få fler leads och tillväxt genom digital marknadsföring med begränsad budget.

  När vi tar fram en marknadsföringsstrategi åt våra kunder så gör vi en noggrann analys av kunden och dess målgrupper, när detta är gjort så lägger vi upp en strategi som är baserad på prioritet. Vilka kanaler tycker vi att kunden ska prioritera, när och hur? Vi sätter upp mätpunkter för att kunna mäta resultatet under resans gång och optimerar och justerar för att säkerställa så god R.O.I som möjligt så snabbt som möjligt. Det vi mäter är relevansen av marknadsföringen, kvalitén på leads, trafik, effekt. Inget tomt snack om antal besökare, klick, visningar eller annan icke relevant statistik.

  Vi kan modern B2B digital marknadsföring.

  Kontakta oss för att få veta mera.

  Välj ett giltigt formulär

  Vi på Bluerange arbetar varumärkesoberoende med ett enda syfte, syftet att få ert företag att växa genom en smart digital marknadsföring. Med smart så menar vi att allt vi optimerar er marknadsföring för, är att få den att leverera så bra faktiska resultat som möjligt. Med faktiska resultat så syftar vi på ökad försäljning/ökad tillväxt för ert företag. Prata tom statistik som exponeringar och icke relevanta klick från slumpmässiga hemsidor, det kan någon flashigare marknadsbyrå få ägna sig åt. Vi säljer inte annonser, vi säljer resultat, Det är skillnaden!

  Vi på Bluerange kan B2B annonsering.

  De flesta företagare vet att det viktigt att vara aktiva och synas på Sociala medier. Med oftast så saknas tillräcklig kunskap för att skapa relevant innehåll. Istället så tvingas information och säljinlägg ut på de olika sociala nätverken, utan att mål och syfte.

  Hur lyckas du med en bra annonsering i Sociala Medier?

  De flesta undersökningar som gjorts i branschen visar att användarna av sociala medier helst inte klickar på annonser. Många företagare baserar ändå sina annonsresultat på antalet annonsklick istället för lyckade affärstillfällen. Det är inte ovanligt att en strategisk utformad annonskampanj kan öka din omsättning med 100%.

  B2B företag prioriterar ofta sociala medier lågt, i vissa fall är det ett bra beslut, i andra fall ett mycket dåligt beslut.

  Vi kan annonsering och innehåll för sociala medier och framförallt vi vet varför och vad syftet är. Hör av dig till oss för att snacka B2B marknadsföring och sociala medier / content marketing.

  Vad är Get a newsletter?

  Get a newsletter, GAN är ett enkelt och effektivt verktyg för att göra större utskick via e-post. Det ger dig möjligheten att marknadsföra ditt företag och informera dina kunder om de senaste nyheterna. I tjänsten kan du också se vem som öppnat e-breven och vilka som följt eventuella länkar.

  Funktioner i Get a Newsletter

  1. Samla prenumeranter:
  Grunden i ett bra och givande nyhetsbrev är till störst del beroende av prenumeranterna. Med Get a Newsletter kan du importera din befintliga kontakter och/eller samla nya via ett formulär på din webbplats.

  Grunden i ett bra och givande nyhetsbrev är till störst del beroende av prenumeranterna. Med Get a Newsletter kan du importera din befintliga kontakter och/eller samla nya via ett formulär på din webbplats.

  2. Skicka nyhetsbrev:
  Utgå ifrån färdiga mallar eller låt Bluerange hjälpa dig att göra en mall som återspeglar din grafiska profil eller hemsida. Bygg sedan ditt nyhetsbrev med hjälp av den användarvänliga blockeditorn.

  3. Uppföljning – Var ditt utskick effektivt?:
  I verktyget finns funktioner som håller koll på öppningsfrekvens, klick och studsar i överskådliga rapporter. Du kan även koppla utskicket till Google Analytics för att kunna analysera djupare.

  Paket

  Light Standard Large
  Antal kontakter > 500 st > 1 500 st < 2 500 st
  Antal utskick/mån 2 500 st 7 500 st 12 500 st
  Pris per månad 100 kr 260 kr 380 kr

  DET VISUELLA UTTRYCKET ÄR VIKTIGT FÖR ATT FÖRMEDLA RÄTT BUDSKAP

  När vi på Bluerange skapar en webbplats lägger vi stor vikt vid det grafiska uttrycket. Företagets grafiska profil ska följas, syftet och målet med webbplatsen ska skina igenom och det rätta budskapet ska förmedlas till besökaren genom en optimal kombination och placering av text, foto och design.

  Om vi på Bluerange får välja blir det oftast att använda oss av publiceringsverktyget WordPress när vi designar nya webbplatser. Här finns anpassningsbara teman där all funktionalitet arbetar mot att presentera innehållet på ett så grafiskt rent och lättillgängligt sätt som möjligt. Med detta sätt att arbeta finns alltså all programmering redan färdig, och vi kan lägga mer tid och vikt vid att skapa en så meningsfull och optimal webbplats som möjligt.

  Här hittar du vad som ingår i våra olika hemsidepaket.

  LitenMellanStor
  Tema anpassade efter er grafiska profil
  Sidor, antal1> 5> 11
  Hjälp med bild och text> 2 h> 7 h> 13 h
  Responsiv
  Nyhetsbrev (Get a newsletter)
  Kontaktformulär
  Koppling sociala medior
  Blogg
  Google Maps
  Google Analytics
  Grundläggande sökordsoptimering (SEO)
  Pris4 490 kr9 990 kr17 900 kr

  VÄRLDENS POPULÄRASTE PUBLICERINGSVERKTYG

  Verktyget är open source vilket betyder att all källkod är öppen för alla och är helt avgiftsfri. Det finns tusental och åter tusentals tillägg och teman. Vissa är gratis och andra kräver licens. Det är en djungel att veta vilka tillägg och tema man ska välja då kvaliteten är väldigt varierande. Vi har löst det problemet.

  Läs gärna mer om WordPress på deras webbplats

  Demo hemsidor

  Demowebbplats 4

  Demo 4

  Webbplats med webbshop